Augustin Lazăr, demisie. Hossu-Longin: N-are conștiință, nu înțelege, nu vrea, nu știe

Lucia Hossu-Longin. foto: facebook
Lucia Hossu-Longin. foto: facebook

Lucia Hossu-Longin a fost invitată în emisiunea ”România 9”, la TVR 1, marți seara, unde a vorbit despre demisia procurorului Augustin Lazăr din fruntea Ministerului Public, în urma acuzațiilor din presă și a numeroaselor mărturii ale unor condamnați politic din vremea comunismului.

Una dintre întrebările lui Ionuț Cristache, moderatorul emisiunii, a fost ”V-ați aștepta ca un personaj ca președintele Iohannis să dea un semnal de normalitate și să ceară destituirea acestui domn?”

”Sigur! Eu l-am rugat, prin declarațiile de presă pe care le-am dat, l-am rugat să reflecteze și să se confrunte cu tot ce scrie în domeniul ăsta și efectiv să-i ceară demisia lui. Eu m-aș bucura dacă domnul procuror general și-ar da demisia. Ar fi într-adevăr un final al acestor seri de dezbateri”, a precizat Lucia Hossu-Longin.

Și totuși, Augustin Lazăr este în continuare procurorul general, dând impresia, remarcă prezentatorul, că credea că nu se va afla:

”Nu înțelege, nu vrea”

”Știți că una dintre mărturiile lui Mikos era: Dar știam noi când făceam atâtea acte îngrozitoare că va veni 1989? Pentru domnul Lazăr nu a venit 1989! A fost un vis urât. A trecut. El se consideră că e tot în anii ăia în care poate să mintă, să facă ce vrea. N-are conștiință. Nu înțelege. Nu vrea să înțeleagă. În mod normal, până acuma, putea să curme, să oprească toată această pierdere. Nu trebuie să dăm înapoi. Filmele mele mă obligă să stau în picioare și să veghez la eroii mei. Nu vreau să se atingă nimeni de ei. Iar domnul Lazăr, cu atitudinea asta absolut inexplicabilă, nu știe. Ce lege ai aplicat? Eu am văzut un regulament de penitenciar - se obținea greu în anii '90 - nu există nicăieri torturarea deținuților, nu există izolare o zi apă, o zi fără apă și fără mâncare. Toate astea sunt invenții ale cadrelor din penitenciare”, a mai spus ea.

Lucia Hossu-Longin, realizator al documentarului de televiziune „Memorialul durerii", îi mai reproşează procurorului general Augustin Lazăr faptul că „nu are nicio secundă dimensiunea culpei sale" şi spune că actuala sa evoluţie în carieră se datorează celei pe care a avut-o, ca procuror comunist la Aiud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel