Augustin Lazăr - Cao Jianming, discuții la București

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Augustin Lazăr l-a primit la Bucureşti pe Cao Jianming, vicepreşedinte al Adunării Naţionale Populare a Republicii Populare Chineze şi fost procuror general.

Discuțiile au vizat în principal colaborarea judiciară româno-chineză, potrivit unui comunicat al Ministerului Public. În cadrul întâlnirii desfăşurate luni, la care au participat mai mulţi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Public din România şi numeroşi înalţi oficiali chinezi, s-a discutat despre principalele aspecte ale colaborării judiciare dintre cele două ţări, concretizată inclusiv prin tratate vizând asistenţa judiciară în materie penală şi extrădarea.

'Domnul Cao Jianming, care a condus Procuratura Supremă a Republicii Populare Chineze timp de zece ani, a accentuat importanţa dezvoltării în continuare a relaţiilor bilaterale româno-chineze în domeniul juridic şi a arătat că este prima vizită oficială a unei delegaţii a Adunării Naţionale Populare a Republicii Populare Chineze în România de la debutul actualei legislaturi, din luna martie a acestui an. De asemenea, domnul procuror general Augustin Lazăr a subliniat tendinţa actuală de diversificare a formelor de criminalitate transfrontalieră şi a reiterat necesitatea unei strânse colaborări judiciare internaţionale în materie penală, în vederea combaterii acestui fenomen', se mai arată în comunicat.

Delegație la Beijing

În septembrie 2017, o delegaţie a Ministerului Public din România a participat, la Beijing, la Conferinţa anuală şi Adunarea Generală a Asociaţiei Internaţionale a Procurorilor - AIP, prilej cu care procurorul general Augustin Lazăr a avut o întâlnire bilaterală cu Cao Jianming, care la acea dată exercita funcţia de procuror general al Republicii Populare Chineze. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy