Austria: Casa natală a lui Adolf Hitler va fi distrusă

Ministrul austriac de interne, Wolfgang Sobotka, a anunțat, luni, că autoritățile austriece vor dărâma casa natală a lui Adolf Hitler din nordul Austriei pentru ca în locul respectiv să fie ridicată o nouă clădire, punând capăt astfel anilor de lupte judiciare asupra destinației acesteia.

Casa lui Hitler va fi distrusă. Fundațiile vor putea fi păstrate, însă o nouă clădire va fi construită, a declarat ministrul de interne Wolfgang Sobotka pentru cotidianul austriac Die Presse — conform France Presse, notează Agerpres.

Potrivit ministrului, noua construcție va fi utilizată în scopuri caritabile sau administrative.

Citește și: Austria, în căutarea unor chiriași pentru casa natală a lui Adolf Hitler

Pentru ca acest proiect să se concretizeze, guvernul austriac trebuie să finalizeze procedura de expropriere a casei situate în centrul localității Braunau-am-Inn, situată la frontiera cu Germania, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului austriac de Interne.

Casa mare, cu fațadă galbenă, unde Adolf Hitler s-a născut la 20 aprilie 1889, este goală din 2011, data la care guvernul s-a implicat într-o dispută judiciară cu actuala proprietară, Gerlinde Pommer, locuitoare a orașului, a cărei familie a deținut clădirea mai bine de un secol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel