Audieri în dosarul din Roșia Montană. Lideri politici implicați

Peste patruzeci de persoane sunt audiate, marți seară, în urma perchezițiilor cu privire la exploatarea ilegală de aur din galerii minieri și halde din zona Roșia Montană. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan, a declarat, că 45 de persoane au fost ridicate și duse la audieri. Au avut loc percheziții în mai multe localități din Munții Apuseni la persoane suspectate de executarea de activități miniere fără drept. Alte trei persoane sunt date în urmărire, pentru că nu au fost găsite de polițiști. Polițiștii au ridicat, în urma perchezițiilor, ustensile folosite pentru extragerea aurului, detectoare de metale, dar și cantitatea de peste 1,5 kilograme de aur. 

Au mai fost ridicate peste 8.000 de euro, 16.000 de lei, documente, înscrisuri, din care rezultă comercializarea ilegală a 4.969 de grame de aur, 480 de kilograme de nisip aurifer și aur.

"De asemenea, au fost ridicate și o armă neletală, deținută în mod ilegal, aproape două kilograme de geluri explozive sau dinamită, din categoria explozivilor civili, capse detonatoare electrice, detectoare de metale și diverse scule folosite în activitatea infracțională", a mai spus Luminița Prodan. Suspecții căutau aurul în fostele galerii miniere sau în haldere de steril și după ce îl extrăgeau îl vindeau în magazine de bijuterii și case de amanet. 

Potrivit unor surse citate de Mediafax, printre cei reținuți se numără un consilier județean de la PMP, un om de afaceri din Câmpeni, nepoții primarului din Roșia Montană, de la PNL și un lider al romilor din Munții Apuseni, citează HotNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel