Audieri CSM, Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Procuror: Nu putem asigura confidenţialitatea

Procuroarea Florena Sterschi, candidată pentru şefia Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, a declarat, la audierea sa de către membrii CSM, că unul dintre obiectivele sale îl reprezintă transformarea acestei secţii în Direcţie, printre motive fiind volumul de lucru "deosebit de mare".

"Un aspect pe care l-am avut în vedere a fost acela al necesităţii de transformare a acestei secţii în Direcţie, pornind pe de o parte de la faptul că volumul deosebit de mare impune o asemenea măsură. Apoi, nu putem asigura confidenţialitatea, a caracterului nepublic, protecţia scurgerilor de informaţie, nu avem încă toate dotările necesare pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime, şi prin urmare, prin transformarea acestei Secţii putem să ne atingem obiectivele şi să ne realizăm dezideratul pentru care am optat să fim numiţi în cadrul acestei Secţii", a spus Sterschi, care asigură interimatul la conducerea Secţiei speciale.

Ea a mai spus că îşi doreşte un management axat pe performanţă, conducerea actuală fiind formată din procurori responsabili, cu experienţă, care doresc creşterea încrederii cetăţenilor în actul de justiţie.

"Un volum impresionant"

"Este un volum, spunem noi, destul de impresionant, pentru început, cu privire la desfăşurarea activităţii, raportându-ne la numărul de procurori - de cinci", a mai spus Florena Sterschi.

Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, şi procurorul Florena Esther Sterschi au susţinut, joi, la Consiliul Superior al Magistraturii, interviurile pentru funcţia de şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului General. Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea pe 23 octombrie, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM. Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de Parchet, precum şi dosarele soluţionate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel