Audiere Kovesi. Judecătorul Florica Roman, solicitare către CSM

Judecătorul Florica Roman spune că a trimis o solicitare către CSM pentru a preciza dacă fosta șefă a DNA a fost singurul procuror care a ocupat o funcţie numită politic în fruntea Ministerului Public şi a cărei cerere de recunoaştere a gradului profesional de PICCJ i-a fost respinsă de către Secţia pentru procurori a CSM.

Vă prezentăm mai jos textul integral al solicitării trimise de judecătorul Florica Roman către CSM, în ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi:

"Va solicit sa imi comunicati, defalcate pe fiecare an in parte, cate cereri de recunoastere a gradului profesional de PICCJ, ca urmare a ocuparii unor functii din fruntea Ministerului Public prin numire politica de catre Presedintele Romaniei, au fost respinse de Sectia pentru procurori a CSM din 2012 pana in prezent.

Solicitarea catre CSM vine dupa ce, in audierea din data de 26.02.2019 din Comisia LIBE din Parlamentul European, doamna procuror Laura Codruta Kovesi, intrebata fiind cum comenteaza faptul ca nu are grad profesional de PICCJ, iar cererea de recunoastere a acestui grad i-a fost respinsa de Sectia pentru procurori a CSM, a sustinut ca "Sunt primul procuror caruia i s-a refuzat aceeasi cerere" de recunoastere a gradului profesional de PICCJ.

Dat fiind cele spuse de doamna Kovesi in Comisia LIBE, "nu am nimic impotriva sa faceti public raspunsul la aceasta solicitare, dat fiind faptul ca subiectul este de interes public".

Doamna procuror Laura Codruta Kovesi are doar grad profesional de parchet de pe langa tribunal, aceasta functionand in prezent la PICCJ in baza prelungirii unei delegari care s-a facut in temeiul unei legi care nu mai era in vigoare.

Cererea i-a fost respinsă

Laura Codruta Kovesi a solicitat Sectiei pentru procurori a CSM recunoasterea gradului profesional de PICCJ, insa cererea i-a fost respinsa prin Hotararea 673 din 06.11.2018.

Pe data de 26.02.2019 doamna Kovesi a facut plangere prealabila impotriva respectivei hotarari, care la randul ei a fost respinsa de Sectia pentru procurori a CSM.

Este de notorietate ca doamna Kovesi nu este singurul procuror care, fara a avea grad profesional de PICCJ, a ocupat o functie de conducere in Ministerul Public in care a fost numita politic si a carei cerere de recunoastere a gradului profesional de PICCJ i-a fost respinsa de Sectia pentru procurori a CSM.

Ramane sa aflam oficial de la CSM, insa, in cate alte asemenea cazuri cererile de recunoastere a gradului profesional au fost respinse si daca doamna Kovesi este, intr-adevar, "primul procuror caruia i s-a refuzat aceeasi cerere", arată judecătorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel