Au trecut 40 de ani de la prima foaie de calcul. Cum se numea și cum arăta programul

VisiCalc a fost prima aplicație ”ucigașă”, scânteia pentru succesul timpuriu al Apple și un declanșator pentru boom-ul mai larg al PC-ului, care a înclinat Microsoft la poziția sa centrală în domeniul calculului de afaceri. 

Au trecut 40 de ani de la prima foaie de calcul din lume, realizată cu ajutorul calculatorului, scriu jurnaliștii de la The Wall Street Journal. 

”Îți amintești VisiCalc, prima foaie de calcul din lume? A fost prima aplicație a ucigașului, scânteia pentru succesul timpuriu al lui Apple și un declanșator pentru boom-ul mai larg al PC-ului, care a încolțit Microsoft la poziția sa centrală în domeniul calculului de afaceri. 

Povestea lui VisiCalc, un program umil de foi de calcul care a pus în lumină lumea tehnologică acum 40 de ani, a reverberat prin industrie și încă influențează deciziile directorilor, inginerilor și investitorilor. Lecțiile sale includ puterea de simplitate și dificultatea de a construi o companie importantă într-o industrie importantă”, scriu jurnaliștii de la The Wall Street Journal pe contul lor de Instagram. 

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram

Remember VisiCalc, the world's first spreadsheet? It was the first killer app, the spark for @apple's early success and a trigger for the broader PC boom that vaulted @microsoft to its central position in business computing. And within a few years, it was tech-industry roadkill. The story of VisiCalc, a humble spreadsheet program that set the tech world ablaze 40 years ago, has reverberated through the industry and still influences the decisions of executives, engineers and investors. Its lessons include the power of simplicity and the difficulty of building a hypergrowth company in a hypergrowth industry. Read more at the link in our bio. ????: Dan Bricklin

O postare distribuită de The Wall Street Journal (@wsj) peIul 29, 2019 la 4:00 PDT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel