Au înșelat MII de oameni din NOUĂ ȚĂRI și au investit banii în case și mașini de LUX. DIICOT i-a prins astăzi, după un prejudiciu de 1 MILION de euro

Un grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică și spălare a banilor a fost destructurat astăzi de DIICOT. 

”Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare, pe raza județelor Dolj, Vâlcea, Ilfov și a municipiului București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică și spălare a banilor.” anunță DIICOT, într-un comunicat de presă, care mai anunță următoarele: 

”În cauză s-a reținut faptul că, mai multe persoane au constituit o grupare infracțională în vederea comiterii de fraude prin intermediul sistemelor informatice, prin postarea de anunţuri fictive pe site-uri internaționale de comerț on-line privind vânzarea de diverse bunuri şi servicii şi totodată deschiderea şi intermedierea deschiderii de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniţi din infracţiuni săvârșite atât în România, cât şi în Marea Britanie, folosindu-se de documente de identitate falsificate.

Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 1.000.000 de euro.

Sumele de bani obținute din săvârșirea acestui gen de infracțiuni ar fi fost disimulate de către membrii grupării, fiind în final folosite la achiziționarea unor imobile și autoturisme de lux.

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia și Italia.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

În vederea soluționării cauzei penale, procrorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au cooperat cu autoritățile judiciare ale altor state, fiind emise ordine europene de anchetă pentru Italia, Germania, Marea Britanie, Scoția și Olanda. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Alba Iulia, Sibiu și Vâlcea și al jandarmilor.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel