Au început înscrierile la grădiniță. Locurile insuficiente, o problemă pentru ISMB

gradinita_inscrieri
gradinita_inscrieri

Începând de luni  au început  înscrierile  copiilor  care merg pentru prima oara la grădiniță, iar pe 25 iunie vor fi afișate locurile rămase libere. În privința cerererilor suplimentare de locuri în grădinițe,  Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti declară că se vor căuta soluții.

Autor: Laura Galescu

Pentru anul şcolar 2013-201, 32.000 de locuri  vor fi puse la dispoziţia copiilor cu vârste cuprinse între 3 ani şi 6 ani, în grădiniţele din Capitală.

Însă solicitările pentru locuri în grădiniţe sunt cu aproximativ 8.000 - 9.000 mai multe decât locurile alocate, ajungând la 40.000, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Pentru acești copii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti anunță că vor fi căutate soluții:  "Nu înseamnă că aceşti copii vor rămâne pe afară. Vom identifica soluţii pentru a cuprinde cât mai mulţi copii şi în interesul educaţional al acestora", a spus Marian Banu.

Înscrierea copiilor care merg pentru prima oară la grădiniţă în anul şcolar viitor se face între 3 şi 21 iunie, iar pe 25 iunie vor fi afişate locurile rămase libere după această perioadă. Înscrierea se face de luni până vineri, între orele 8.00 - 18.00.

Criteriile de departajare pe care grădiniţele le aplică atunci când sunt mai mulţi copii pe un loc sunt: apropierea de domiciliul copilului, existenţa unui frate sau soră a copilului înmatriculată în unitatea de învăţământ, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, întreţinător unic de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel