Au aprins focul în sobă cu benzină. Cinci persoane, printre care și un copil, la spital cu arsuri grave

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay

Mai multe persoane, printre care și un copil de șapte ani, au fost rănite după ce au aprins focul în sobă cu benzină.

Să NU aprindeți focul cu benzină, motorină sau alte lichide inflamabile care produc vapori, este avertismentul transmis din nou de către pompieri. De asemenea, NU lăsați niciodată copii nesupravegheați cu soba aprinsă ori cu sursele de aprindere la îndemână, mai precizează ISU Mureș. 

În această seară, în jurul orei 21:00, în orașul Sărmașu, strada Ghiocelului, din cauza unei manevre interzise de aprindere a focului cu benzină în sobă, cinci persoane au suferit arsuri de gradul I și II.

”Persoanele au suferit vătămări,  după cum urmează: un băiețel de aproximativ șapte ani, a suferit arsuri de gradul I și II la nivelul gâtului, feței nasului, buzelor și de jur împrejurul membrului superior stâng, iar alte patru persoane adulte au suferit arsuri de gradul I și II la membrele superioare, membrele inferioare și abdomen (un adult de sex feminin cu arsură de gradul I la un deget - membru superior, un adult sex feminin cu arsură de gradul I la membru inferior, un adult sex masculin cu arsuri de gradul II pe membru superior și un adult sex masculin cu arsuri de gradul II pe abdomen)”, a anunțat ISU Mureș. 

Au ajuns la spital

Persoanele afectate au fost transportate de către echipajul SMURD la CPU Sărmașu, pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Minorul împreună cu doi adulți sunt transportați la UPU SMURD Târgu-Mureș. 

Evenimentul nu a fost urmat de incendiu și nu a fost necesară intervenția echipajelor de pompieri.

Alte două incendii au mai avut loc pe parcursul acestei zile în județul Mureș. Unul dintre ele în Târgu Mureș, la mai multe deșeuri, iar un alt incendiu a cuprins acoperișul unei case de locuit în localitatea Albești.

Peste 1.400 misiuni desfășurate de salvatori

În cursul zilei de ieri, la nivel național, 1.120 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (291 cazuri), urmată de județele Timiș (69 cazuri), Cluj (60 cazuri) și Mureș (53 cazuri).

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 73 de incendii, precum și în cazul altor 274 intervenții în sprijinul comunităților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel