Au apărut panterele mutante. Cum arată felinele "ciudate" descoperite în Marea Britanie

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Clasicele pantere au început să sufere mutaţii care le fac să arate şi să se comporte diferit.

În unele zone rurale din Marea Britanie au apărut panetere mutante. Se estimează că există aproximativ 600 de feline mari în libertate, iar conform expertului Rick Minter, unele dintre acestea au dezvoltat caracteristici considerate "mutaţii". Minter spune că aceste "pisici mari" se ascund în vegetația înaltă și prezintă un pericol în multe părți ale insulei. Recent, a fost publicată în presa britanică "cea mai clară fotografie făcută vreodată" a unei creaturi asemănătoare cu o panteră, surprinsă întinsă în iarba înaltă din Staffordshire.

Conform estimărilor lui Rick Minter, în mediul natural din Marea Britanie trăiesc aproximativ 300 de leoparzi negri (pantere) și 300 de lei de munte (pume), alături de un număr mai mic de lincși. „Cred că avem o populație mică, dar viabilă, de pisici cafenii care seamănă cu panterele și apoi și pumele. Cred că există vreo 300 și ceva de pantere, vreo 300 și ceva de pume și, de asemenea, linx, deci peste 600 în total", a declarat Rick Minter pentru Time Magazine.

Rick, care a activat în cadrul unei agenții guvernamentale specializate în politica rurală, susține, de asemenea, că există posibilitatea ca unele pisici să fi suferit mutații. "Cred că o mică proporție din pisicile negre (sau pantere, după cum sunt numite în mod obișnuit, n.r.) raportate nu ar putea fi, de fapt, leoparzi negri. Acei aproximativ 5% care nu se potrivesc cu descrierile furnizate de martori.”. El a adăugat: „Se pare că s-a produs o hibridizare între o pisică exotică și una sălbatică, iar rezultatul a fost această mutație, făcând ca aceste feline să devină suficient de mari pentru a vâna și ucide o căprioară.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel