Attila Dezsi: 300.000 de funcționari vor restitui eșalonat banii încasați necuvenit

attila
attila

Secretarul general al Guvernului, Attila Dezsi, a declarat, sâmbătă, la Deva, că cei aproximativ 300. 000 de funcționari publici și personal contractual, despre care Curtea de Conturi a constatat că au beneficiat de sume necuvenite la salariu, vor putea restitui banii eșalonat, pe termen lung.

Attila Dezsi,  a aratat că prin aplicarea acestei măsuri, familiile funcționarilor publici în cauză vor resimti mai puțin lipsurile materiale ce decurg din faptul că banii trebuie restituiți instituțiilor de unde au fost primiți.

În Romania sunt 300.000 de funcționari publici și personal contractual care vor beneficia de această amnistie fiscală. Acest lucru înseamnă că sumele pe care ar trebui să le reîntoarcă la bugetul instituțiilor unde sunt angajați, în anul 2012, vor fi eșalonate pe termen lung, pentru ca acele familii să nu resimtă lipsuri materiale. De altfel, consider că acei funcționari publici nu au o vină în mod expres pentru că au primit salarii care, ulterior, au fost considerate ca fiind nelegale", a spus oficialul guvernamental.

Secretarul general al Guvernului a menționat că Ministerul Finanțelor și Ministerul Administrației și Internelor vor face un studiu în urma căruia se va stabili termenul în care sumele de bani încasate fără drept vor fi restituite de către funcționarii instituțiilor de la care le-au primit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel