Attila Biro, jurnalist Rise Project, reținut de poliția bulgară

Incatusat
Incatusat

Rise Project a lansat un apel disperat către cititorii români când a aflat că Attila Biro, jurnalist la această publicație a fost încătușat de poliția din Bulgaria.

"Avem nevoie de ajutorul vostru. Colegul nostru, Attila Biro, a fost reținut de poliția din Bulgaria în urmă cu aproximativ o oră. Dacă știți bulgara, sunați vă rugăm la +35977782411. Aici ne-a răspuns un polițist numit Alexandrov care a confirmat că Attila și Dimitar au fost reținuți dar nu a vrut să adauge mai multe. Ar fi bine să sune cât mai multă lume. Attila și colegul bulgar de la Биволъ se aflau lângă localitatea Pernik unde subiecții unei investigații încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene. Mulțumim și sperăm că e totul e bine", a fost mesajul Rise Project.

Investigau un caz de corupție

După câteva ore, Rise Project a anunțat că jurnalistul este bine dar și motivul pentru care fusese reținut. "Attila și colegul bulgar sunt bine. Unul dintre diplomații României în Bulgaria, dl. Florian-Daniel Mazilu, este acum cu Attila. Mulțumim! Și mulțumim în primul rând celor care au sunat la secția de poliție. În astfel de situații, presiunea publică poate face diferența. Sacii cu documente au fost recuperați și se află în secția de poliție. Attila și Dimitar i-au ajutat în cele din urmă pe polițiștii bulgari la transportul hârtiilor care sunt însă arse sau trecute prin tocătorul de hârtie. Colegii noștri au pus umărul după ce au fost ținuți în cătușe, în câmp, timp de o oră. LE: Înțelegem că Attila și Dimitar au fost reținuți chiar lângă groapa unde erau arse documentele din cazul de corupție pe care îl investigau", au transmis cei de la Rise Project. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel