Atrocitate în Botoșani. Marius Marinescu: Vinovații, pericol public

Masacru într-un sat din judeţul Botoşani, fapt ce stârnit revolta localnicilor. Mai mulţi câini au fost împuşcaţi chiar în curţile oamenilor, iar trupurile fără viață au fost aruncate pe un câmp de la marginea satului. Senatorul Marius Marinescu este indignat de cele întâmplate și susține că cei care se fac vinovați de această atrocitate sunt un pericol public. 

O anchetă a fost demarată în comuna botoşeneană Mihai Eminescu, după ce 15 câini cu stăpân au fost împușcați cu o pușcă de vânătoare. 

Localnicii spun că cei 15 câini au fost uciși chiar în curțile proprietarilor, când stăpânii animalelor nu erau acasă, după care leșurile au fost aruncate într-o mlaștină de lângă sat și într-o adăpătoare pentru vite.

Potrivit stirileprotv.ro, se pare că doi dintre cei trei vinovați de masacru sunt vânători. 

Extrem de indigant de cele întâmplate, senatorul Marius Marinescu, preşedinte de onoare al Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului și autorul legii nr.9/2008, privind protecţia animalelor, consideră că "Poliția ar trebui imediat să-i depisteze pe vânători și să le pună cătușele, să îi dea exemplu. Ca alți indivizi care ar încerca să repete o astfel de situație să se sperie. Persoanele acestea sunt un pericol public, dacă ele au împușcat niște câini, puteau să nimerească niște oameni. Aceste persoane care încalcă atâtea legi se pot răzbuna și împușca pe cineva", a declarat Marius Marinescu pentru DC News, pecizând ulterior că, potrivit unui studiu criminologic, 80% dintre criminali au maltratat în tinerețe animale. 

Totodată, Marius Marinescu a ținut să menționeze faptul că persoanele care au împușcat bietele animale au săvârșit un șir de infracțiuni: omorârea animalelor, uz de armament și muniție în localitate, dar și sustragerea de probe, leșurile fiind mutate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel