Atlet, campion mondial în 2017, suspendat un an pentru dopaj. Ratează Jocurile Olimpice de la Paris

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Un atlet, campion mondial în proba de 800 de metri, a fost suspendat pentru dopaj.

Atletul francez Pierre-Ambroise Bosse, care deține titlul de campion mondial în 2017 în proba de 800 m, a fost suspendat un an de către Agenția franceză antidoping (AFLD) pentru refuzul de a comunica de trei ori locația sa, între septembrie 2022 și iunie 2023, pentru a fi testat împotriva dopajului, conform unei decizii comunicate miercuri, citată de AFP, scrie Agerpres.

Suspendarea lui Bosse intervine după ce sportivul, deținător al recordului Franței la 800 m, în vârstă de 31 ani, a anunțat în decembrie 2023 că se retrage din competiție cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris.

Operat în urmă cu peste un an la coapsa dreaptă, el a avut o recidivă și a fost nevoit să-și întrerupă activitatea în aprilie 2023, "o recidivă care i-a afectat dinamica", conform propriei sale declarații la momentul retragerii.



El a fost însă notificat de trei ori de AFLD pentru neîndeplinirea obligațiilor sale privind comunicarea locației sale în perioada septembrie 2022 și iunie 2023. După trei absențe de la testarea antidoping, sportivii sunt sancționați.

Pierre-Ambroise a mai obținut un loc 4 la JO de la Rio de Janeiro în 2016, dar a fost eliminat înainte de finală la JO de la Tokyo din 2021.

Citește și: Zeci de înotători chinezi, între care și șase medaliați la JO Tokyo, acuzați de dopaj. Reacția Chinei: ”Informații false”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel