"Atitudinea ministrului Economiei, Arnaud Montebourg, este iresponsabilă"

Premierul francez, Manuel Valls, a prezentat preşedintelui Republicii demisia Guvernului său. Preşedintele François Hollande i-a cerut premierului să formeze un nou Guvern, care va fi prezentat marţi, a anunţat luni preşedinţia franceză.

VEZI ȘI: SCENARIU pentru economia din România după ce Guvernul Franței a demisionat

Problemele politice de la Paris au fost declanșate de ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg, care a cerut să pună capăt măsurile de austeritate impuse de Germania. Pentru acest lucru, jurnalistul Eric Le Boucher de la Slate.fr îl declară iresponsabil.

În numele unei analize false a situației europene, ministrul Economiei a ales să declanșeze o criză guvernamentală care, printr-o succesiune logică, va duce la o criză majoritară și, ulterior, la o dizolvare a guvernului. Uneori, marea istorie este scrisă de oamenii mici, notează Eric Le Boucher.

Arnaud Montebourg nu ar fi crezut că va produce o criză guvernamentală. El s-a gândit că și de această dată remarcile sale vor fi tolerate de Francois Hollande. Cuvintele critice ale ministrului Economiei "l-au lovit" în special pe Manuel Valls, motiv pentru care guvernul a demisionat.

Între Valls și Hollande, legat de Montebourg, discuția probabil a fost "violentă". Valls încearcă să salveze ce mai poate din imaginea sa, în timp ce Hollande a pierdut mult, dacă nu tot, notează Slate. Istoria se rescrie, iar ceea ce se întâmplă acum în Franța va duce la o schimbare radicală a peisajului politic. Pretextul ar fi lupta de orgolii dintre Montebourg și Valls pentru Palatul Elysee, ideologia celor doi jucând un rol important.

Lui Montenbourg i s-a alăturat ministrul Educației, Benoit Hamon, care luni a respins acuzațiile privind lipsa de loialitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel