Atilla Korodi (UDMR), vicepremier și ministru al Culturii. Hunor, revocat de Băsescu

Attila Korodi
Attila Korodi

Interimatul la ministerul Culturii și în funcția de vicepremier va fi asigurat de ministrul Mediului, Atilla Korodi, după ce președintele Traian Băsescu l-a revocat din funcție pe Kelemen Hunor, spun surse Mediafax.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, presei, că a discutat cu premierul Victor Ponta, iar acesta va anunţa, vineri, cine va prelua, ca interimar, funcţia de ministru al Culturii şi pe cea de vicepremier.

Kelemen Hunor a spus că, în perioada de interimat de 45 de zile de la Ministerul Culturii, UDMR va face o nominalizare pentru cele două funcţii.

"Noi acceptăm ca interimatul funcţiei de ministru al Culturii şi de vicepremier să fie preluate fie de ministrul Mediului, Korodi Attila, fie de premierul Victor Ponta. Acestea sunt cele două variante", au spus sursele citate.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunţat că va discuta cu membrii coaliţiei despre o nouă conducere la Ministerul Culturii, iar vineri îi va înainta preşedintelui Traian Băsescu fie o propunere de interimat, fie nominalizarea unui ministru distinct pentru acest portofoliu.

Președintele Traian Băsescu a anunțat, joi, că a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor, candidat la alegerile prezidențiale 2014 din partea UDMR, din fruntea Ministerului Culturii.

Attila Korodi susține autonomia. "E în programul UDMR din 1992"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel