Athosul românesc. Drumul care duce către lăcașul de cult

Ema Apostu / 07 noi 2018 / 06:00 Salveaza PDF Comentarii
Muntele Athos, Grecia
Descriere foto: Muntele Athos, Grecia

Drumul către Athosul românesc, aşa cum i se mai spune mânăstirii Frăsinei, va intra, peste câteva zile, în reabilitare cu fonduri guvernamentale, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Potrivit acestuia, cei 14 kilometri ai Drumului Judeţean 658, care pleacă din DN 7, traversează comuna Muereasca şi ajunge până în poarta mânăstirii Frăsinei, urmează să fie recondiţionaţi general în cadrul unui proiect prin PNDL 2, cu o valoare de peste 25,6 milioane de lei.

"Săptămâna aceasta, pe 8 noiembrie, se va preda amplasamentul pentru drumul Athosului românesc. S-a finalizat licitaţia şi vor începe lucrările. Este un drum extrem de complicat. Vor fi acolo proceduri de lucru pentru care, de pe acum, vreau să-mi cer scuze faţă de cetăţenii din Muereasca şi faţă de turişti. Nu facem doar drumul, se fac poduri, sprijiniri de maluri şi va fi un disconfort pentru cei care stau sau trec pe acolo", a precizat preşedintele CJ Vâlcea.

Mânăstirea Frăsinei este printre cele mai cunoscute şi vizitate locuri din Vâlcea, fiind singurul lăcaş de cult din România unde femeile nu au acces şi unde viaţa monahală se ghidează după rânduielile de la muntele Athos. Actualul aşezământ monahal este ctitorie a Sfântului Calinic de la Cernica, episcop al Râmnicului la mijlocul secolului al XIX-lea, care l-a dezvoltat în jurul unui schit ridicat în anul 1710. Tot Sfântul Calinic este cel care le-a interzis femeilor să treacă de hotarele mânăstirii.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24