Atenţionare de călătorie SUA. MAE: Uraganul Michael, grad 4

Descriere foto:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, în mod special în zona statelor Florida, Alabama, Georgia, Carolina de Sud şi Carolina de Nord că uraganul Michael a devenit mai puternic, fiind evaluat ca furtună de grad 4 - extrem de periculoasă, urmând să atingă ţărmul continentului în a doua parte a zilei de miercuri, în zona Florida Panhandle.

Autorităţile americane au emis un avertisment de uragan pentru zonele cuprinse între graniţa statelor Alabama şi Florida până la Râul Suwannee din Florida. Pentru alte zone din Florida se află în vigoare avertismente de furtună tropicală: zonele cuprinse între Râul Suwannee şi Chassahowitzka; zonele cuprinse între graniţa dintre statele Alabama şi Florida şi graniţa dintre statele Mississippi şi Alabama; zonele cuprinse între nordul Fernandina Beach în Florida şi Surf City în Carolina de Nord, se precizează într-un comunicat MAE.

Centrul de Urmărire al Uraganelor din SUA prognozează că uraganul Michael va avea intensitate sporită în zona statelor Florida, Alabama, Georgia şi va scădea în intensitate când va traversa statele Carolina de Sud şi Carolina de Nord. Guvernatorii statelor Florida, Alabama şi Georgia au declarat stare de urgenţă, iar autorităţile locale îi îndeamnă pe oameni să evacueze sau să-şi fortifice casele înainte de furtună.

În zona Florida Panhandle, locuitorilor li s-a indicat să evacueze zona, uraganul Michael urmând să lovească cu o viteză de aproximativ 200 km/oră, iar valurile care vor atinge ţărmul vor ajunge până la aproximativ patru metri înălţime. Aeroportul din oraşul Panama City din statul Florida va fi închis miercuri, o parte dintre companiile aeriene urmând să îşi reia zborurile în următoarea zi.

La nivelul misiunii diplomatice şi al oficiilor consulare de carieră şi onorifice de pe teritoriul SUA au fost luate măsuri pentru preluarea apelurilor de la cetăţenii români sau familiile lor, urmând ca soluţionarea acestora să se realizeze cu sprijinul autorităţilor americane, care intervin la faţa locului, precizează MAE.

Cetăţenii români aflaţi în zonele ce urmează a fi afectate de uraganul Michael şi de condiţiile meteorologice adverse cauzate de acesta sunt rugaţi să urmărească anunţurile făcute de autorităţile americane şi să urmeze recomandările sau instrucţiunile acestora. Solicitările de asistenţă consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA, secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum şi la telefonul de urgenţă al Secţiei Consulare a misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24