Urmărește emisiunea live


Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria

Cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria trebuie să știe că a fost emis un Cod galben de vreme rea.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, miercuri, printr-o atenţionare de călătorie, cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul local de Meteorologie şi Hidrologie, pentru ziua de miercuri a fost emis un cod galben de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare pentru 12 regiuni, însoţite de condiţii de formare a poleiului.

* Potrivit sursei citate, este valabil un cod galben de ploaie, în cantitate de 25-35 l/mp, în regiunile Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian, Plovdiv, Kârdjali, Haskovo şi Stara Zagora.
* În zonele muntoase va ninge şi se va depune un strat considerabil de zăpadă.
* Un cod galben de ninsoare cu formare de polei va afecta regiunile Vidin, Montana şi Vraţa.

'Se recomandă monitorizarea situaţiei din zonele respective, conducătorii auto să adopte o conduită preventivă, să se deplaseze cu viteză adecvată şi să aibă autoturismele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să se respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării de polei sau a vizibilităţii reduse, în condiţii de vânt puternic', precizează MAE.

Unde puteți primi ajutor, în caz de nevoie

Informaţii actualizate despre starea vremii se pot obţine de pe site-ul www.weather.bg, cele despre starea actuală a drumurilor din aplicaţia gratuită LIMA, deocamdată doar în limba bulgară, www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei 'Infrastructura Rutieră' - www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenţiei funcţionează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758. MAE recomandă consultarea site-urilor http://www.meteoalarm.eu/en_UK/1/0/BG-Bulgaria.html, http://sofia.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și:

Un cunoscut prezentator tv din România recunoaște: Sunt gay! Ce dacă?

Zona euro. Bulgaria este în grafic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel