Atenţionare de călătorie în Suedia. MAE, anunţ de ultimă oră

Foto: Mihis Alex - Pexels
Foto: Mihis Alex - Pexels

Atenţionare de călătorie: Regatul Suediei - Prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la 11 noiembrie 2021

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile suedeze au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la data de 11 noiembrie 2021.
MAE recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români care se află pe teritoriul Regatului Suediei pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Stockholm: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://stockholm.mae.ro , www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, transmite MAE.

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic

 Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

CNSU a aprobat clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

Astfel, în zona roșie sunt incluse Seychelles, Uruguay, Maldive, Bahrain, Argentina, Columbia, Mongolia, Suriname, Paraguay, Chile, Costa Rica, Kuweit, Brazilia, Namibia, Oman, Trinidad si Tobago, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Bolivia, Nepal, Africa de Sud, Marea Britanie, India.

Din lista galbenă fac parte Emiratele Arabe Unite, Malaysia, Georgia, Sint Maarten, Botswana, Panama, Capul Verde, Saint Kitts si Nevis, Tunisia, Sri Lanka și Guyana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel