Atenţionare de călătorie în Spania: Coduri portocaliu şi galben pentru furtuna Karine

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei că, potrivit informaţiilor oferite de Agenţia spaniolă de meteorologie, teritoriul spaniol va fi afectat de furtuna Karine începând cu data de 2 martie.

Rafale de vânt atingând viteze de până la 120 km/h se vor înregistra pe întreg litoralul spaniol, în special regiunea cantabrică, nordul mediteraneean şi sud-estul Andaluziei, înregistrându-se valuri de până la 6 metri în Galiţia, Ţara Bascilor, Asturia şi de 5 metri în Cantabria, informează luni Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, comunităţile cu cod portocaliu de alertă din cauza vântului sunt: Andaluzia, Aragon, Insulele Baleare, Castilla y Leon, Castilla-la Mancha, Catalonia, Extremadura, Madrid, Murcia, La Rioja şi Valencia. Restul teritoriului (mai puţin Insulele Canare, Ceuta şi Melilla) rămâne cu nivel galben de alertă din cauza vântului.

Cod portocaliu de ninsoare


De asemenea, a fost anunţat cod portocaliu de ninsoare în comunităţile Aragon, Catalonia şi cod galben de ninsoare în comunităţile Asturia, Cantabria, Castilla y Leon, Galiţia, Navarra, La Rioja şi Valencia. Informaţii suplimentare privind situaţia meteo în Spania sunt disponibile la adresa http://www.aemet.es/es/portada.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Secţiei Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004. Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Secţiei Consulare a Ambasadei României la Madrid: +34649656032. MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://madrid.mae.ro, http://www.meteoalarm.ro/, https://www.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă', care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel