Atenţionare de călătorie în Irlanda - grevă Ryanair

Ministerul Afacerilor Externe avertizează că joi este anunţată greva unei minorităţi a piloţilor companiei aeriene Ryanair.

Într-un comunicat de presă, ministerul recomandă cetăţenilor români care se află în Irlanda, urmează să călătorească în această ţară sau să o tranziteze consultarea periodică a informaţiilor de pe site-ul companiei, https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/help-centre/travel-updates.

Potrivit informaţiilor difuzate de Ryanair, compania îşi va contacta prin e-mail sau SMS clienţii care vor călători joi dinspre Irlanda, pentru a-i anunţa dacă greva va avea loc. Zborurile dinspre Irlanda reprezintă sub 7% din totalul curselor Ryanair, iar compania se aşteaptă ca, dacă greva va avea loc, 93% din clienţi să nu fie afectaţi.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Vezi și: Ryanair, grevă. Zilele și țările afectateTe-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28