Atenţie, turişti. Greve în transporturi în Franţa şi Italia

Fotografie de la Abstrakt  Xxcellence Studios, Pexels
Fotografie de la Abstrakt Xxcellence Studios, Pexels

Dacă aveţi vacanţe programate în Italia sau Franţa, e bine să ştiţi că mai mulţi transportatori din aceste ţări sunt în grevă. 

O grevă generală perturbă, azi, transportul de călători pe căile ferate din Franţa, în plin sezon turistic. Mişcarea sindicală va afecta şi orarul trenurilor care fac legătura între aeroporturile internaţionale şi Paris, transmite Radio România Actualităţi.

Sindicatele solicită o creştere a salariilor cu 300 de euro net pentru toţi angajaţii. Cea mai afectată va fi reţeaua de trenuri regionale, dar sunt anulate şi multe dintre cursele de mare viteză şi InterCity. Societatea Naţională de Căi Ferate le recomandă călătorilor care şi-au cumpărat deja bilete să îşi amâne sau chiar să îşi anuleze deplasarea. Turiştii străini care vor ateriza, astăzi, pe aeroporturile internaţionale pariziene vor avea şi ei probleme să ajungă în capitală, pentru că trenurile RER vor circula doar la jumătate din orarul obişnuit. Şi nu este singura mişcare grevistă din această săptămână. Sâmbătă şi duminică, angajaţii de la sol din aeroporturile pariziene Roissy-Charles de Gaulle şi Orly reintră în grevă, după ce, weekend-ul trecut, protestul lor a provocat un adevărat haos în gestionarea fluxurilor de pasageri şi de bagaje, scrie Rador. 

Probleme şi în Italia. Taximetriştii protestează, nemulţumiţi de concurenţa cu Uber 

Greva organizată la nivel naţional împotriva promovării concurenţei, inclusiv în ceea ce priveşte acordarea de licenţe pentru a stimula standarde de calitate mai ridicate, îi afectează pe locuitori, dar mai ales pe turiştii care ajung în Italia. Pentru a veni în sprijinul acestora, reprezentanţii companiilor care gestionează aeroporturile din Peninsulă, alături de poliţişti şi jandarmi, se află în permanenţă în zonele de sosire pentru a-i informa în mod direct pe pasageri cu privire la mijloacele alternative, cum ar fi trenurile şi autobuzele pentru a ajunge la destinaţie.

Anunţurile au apărut şi pe monitoarele de serviciu. Pentru a călători cu mijloacele de transport în comun, în Italia este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie. 

Trafic aerian paralizat. Vrei să faci vacanța în afara României? Ce probleme sunt dacă vei lua avionul

„Sindicatul celor peste 900 de piloți suedezi, norvegieni, danezi și finlandezi din compania SAS anunță termen limită astăzi pentru încheierea negocierilor salariale după care vor intra în grevă. Primele țări afectate de grevă vor fi Suedia, Norvegia, Danemarca și Finlanda al căror trafic aerian va fi practic paralizat.

Cu mare greutate și din cauza intervențiilor politice, s-a obținut prelungirea termenului limită cu câteva zile. Peste 1100 de piloți de la Southwest Airlines au protestat public îmbrăcăți în uniforme pe 21 iunie cerând un program de zbor mai bun, mărirea salariilor și eliminarea presiunilor asupra lor pentru a munci peste program sau în zilele libere și concedii.

Să nu uităm că peste 80% dintre ei provin din rândul foștilor piloți militari. Sindicatul piloților americani și canadieni, ALPA  cu peste 14.000 de membri, a cerut impunerea, la nivel național, a unui program pe doi ani, program ce cuprinde: plata retroactivă a unei sume egale cu 14.5% pentru anul 2022 și valabil 18 luni, creșterea asigurărilor, plata mărită semnificativ a muncii în special în zilele libere, crearea unui sistem nou de pensie de serviciu, îmbunătățire sistemului de planificare a zborurilor care consideră omul un robot. Piloții de la Delta Airlines au anunțat pichetarea pentru un nou program de plată și timp liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel