Atenție, șoferi! Ciocolata în exces poate provoca un accident rutier

Extractul de ciocolată poate reduce riscul de boli de inimă / Foto: Pexels, de Anete Lusina
Extractul de ciocolată poate reduce riscul de boli de inimă / Foto: Pexels, de Anete Lusina

Știați că ciocolata consumată în exces poate provoca un accident rutier?

Cauzele producerii unui accident rutier pot fi diverse, dar se pare că până și consumul de ciocolată poate fi periculos atunci când vă urcați la volan. Un expert în automobilism din Marea Britanie vine cu un avertisment și susține că cei care consumă prea multe ouă de ciocolată sunt mai predispuși să provoace un accident în trafic, scrie The Sun.

VEZI ȘI: Ouă de ciocolată Kinder Surprise, retrase de pe piață, după ce zeci de copii mici s-au infectat cu salmonella

De ce prea multă ciocolată este periculoasă atunci când sunteți la volan

Una dintre principalele probleme, spune Duncan McClure Fisher, CEO la asociația de automobilism MotorEasy, este conținutul ridicat de zahăr din ciocolată. În cazul în care un șofer mănâncă prea multă ciocolată, poate simți ulterior oboseală, devenind mai lent și fiind astfel un pericol la volan.

Mâncatul în cantități mari, de obicei crește nivelul de zahăr din sânge, ceea ce determină organismul să producă insulină pentru a combate efectele. Totuși, consumată în exces, aceasta face ca nivelul zahărului din sânge să scadă, lăsându-te să te simți obosit, iritabil și chiar amețit. Ciocolata este, de asemenea, bogată în grăsimi, pe care corpul tău le diferă mai greu, ceea ce te poate face, de asemenea, mai lent, cu timpi de reacție potențial reduși.

Unul din șase accidente din UK sunt legate de conducerea în condiții de oboseală

Potrivit organizației de caritate pentru siguranța rutieră Brake, unul din șase accidente pe drumurile din Marea Britanie care au ca rezultat rănire sau deces sunt legate de conducerea în condiții de oboseală.

Duncan a spus: „Mulți oameni așteaptă cu nerăbdare weekendul de Paște ca o șansă de a se distra și de a se vedea cu prietenii și rudele. Tradiția spune că este sărbătoarea din an cu cea mai multă ciocolată, cu ouă și alte bunătăți, prezente în gospodăriile din toată țara. Deși acest lucru este destul de inofensiv în sine, în ciuda faptului că nu este întotdeauna o veste bună pentru talie, ceea ce mulți oameni nu iau în considerare este că consumul de ciocolată  în exces are un efect  negativ asupra organismului care poate fi o problemă atunci când conduceți spre casă."




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel