Atenție la bancnotele de 100 de lei false. Un curier a fost păcălit: Detaliul care le dă de gol

foto dcnews.ro
foto dcnews.ro

De câte ori te-ai uitat ce scrie pe bancnote, la fiecare detaliu? Iată ce cuvinte apar pe bancnotele false de 100 de lei. 

Bancnotele false sunt aproape identice cu cele valabile, acest aspect ducând și la punerea lor în circulație cu ușurință. Silvia Duță, CEO și fondator al unei firme de curierat, a explicat cum a fost posibil ca un curier al său să încasează o asemenea bancnotă de 100 de lei. 

Curierii lasă, în fiecare seară, la depozit, banii încasați pentru ca a doua zi, dimineață, să îi preia trezorierul și să îi împartă firmelor sau persoanelor care au vândut produsele. 

”În dimineața zilei de 1 februarie, în jur de ora 11 și jumătate, trezorierul companiei a luat banii ca să îi poată împărți, ca în fiecare zi. Pentru că este o persoană foarte atentă la detalii, numărând banii a realizat că două hârtii a câte 100 lei nu sunt în regulă - a văzut că scria pe ele “prop money” și “play money”. Imită extrem de bine bancnotele originale, astfel că doar acel detaliu scris pe ele putea să le dea de gol”, a declarat Silvia Duță, conform Adevărul

După ce reprezentanții companiei au sunat la Poliția din 1 Decembrie, unde nu au reușit să ia legătura cu agenții, au apelat 112. 

”Au sunat ulterior la 112 explicând că nu e o urgență, dar vor să știe ce au de făcut. Cei de la 112 au trimis la sediul companiei agenți de la Poliția din Măgurele. Au făcut toate constatările, s-a depus plângere. Ancheta este în curs în acest moment. Cât despre suspecți, noi credem că este unul dintre destinatarii ce au avut de plată mai mult de 200 lei. Ca să poți ascunde acei bani fără să fii văzut, trebuie să îi strecori printre bancnote adevărate, lucru care credem că s-a și întâmplat. Noi am descoperit bancnotele de jucărie printre cei 2.800 lei pe care i-a avut curierul ca rambursuri cu o zi în urmă. Am oferit poliției borderoul curierului și așteptăm concluziile despre cel care a încercat să ne înșele”, a povestit fondatoarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel