Atenție, dacă plănuiești să călătorești în Germania. Temperaturi record și limitări de viteză pe autostradă!

Mercurul termometrelor va arăta miercuri temperaturi record, în unele zone din vestul Germaniei.

"Se vor atinge 40 de grade în Saarland şi Valea Rinului", a declarat Andreas Friedrich din cadrul DWD.

Temperaturile resimţite, luând în considerare umiditatea şi alţi factori, vor ajunge la 43 de grade Celsius între Karlsruhe şi Freiburg în Valea Rinului, a precizat el din Offenbach. Dusseldorf a înregistrat marţi temperatura cea mai ridicată, mercurul din termometre ajungând la 36,8 grade - cea mai mare temperatură de până acum în 2019.

Potrivit lui Friedrich, joi se va observa o diferenţă accentuată între nordul şi sudul ţării, cu doar 20 de grade la Hamburg faţă de 37-38 de grade Celsius prognozate de-a lungul Rinului Superior, lângă graniţa cu Elveţia.

Limita de viteză redusă până la 100 de kilometri 

Canicula a determinat autorităţile germane să impună miercuri restricţii de viteză chiar şi pe acele secţiuni de autostradă pe care în mod normal nu există limite de viteză, semn că temperaturile extreme afectează cea mai mare economie a Europei, transmite Bloomberg.

Germania are 13.000 km de autostrăzi şi este singura ţară din Europa ce nu are o limită superioară de viteză peste tot. Autorităţile federale au decis să reducă limita de viteză până la 100 de kilometri pe oră pe unele secţiuni de autostradă, de teamă că temperaturile neobişnuit de mari ar putea provoca crăpături la suprafaţa autostrăzilor, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru autostrăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel