Atenție! Cea mai mare escrocherie a ajuns în România

În urmă cu ceva timp, o știre din Daily Mail explica cum o femeie a fost convinsă să-și dea datele contului din bancă unor necunoscuți. Hoții preferau cardurile Visa. Escrocheria a ajuns în România, dar mult mai șiret  concepută. Poate afecta sute de oameni, deținători ai cardului Visa. 

Totul se desfășoară pe pagina de Facebook numită "VISA Romania" (Vezi aici pagina). Pagina copiază coperta, imaginea de profil și textul de descriere ale paginii originale ( Vezi aici pagina originală).

Cei care dau like paginii false se pot înscrie în concursul care le promite 100 de euro pe oră și marele premiu, 30.000 de euro. Pentru acest concurs a fost creat un site special. Pagina de Facebook a fost creată în 26 noiembrie 2012. De atunci au fost postate trei link-uri către pagina visaeurope.com. În 30 august a venit surpriza- concursul. Acesta trimite către un site, iqctrading.com. Aici oamenilor naivi li se cer datele personale și datele contului. Perioada "concursului" este 24 August 2013 - 24 Decembrie 2013. Timp destul pentru a înșela persoanele deținătoare de carduri Visa.

Pe Facebook, a fost demarată o campanie împotriva paginii false, una de a da "report". Bloggerii au preluat această mișcare, printre ei aflându-se și Sabina Cornovac, care a atras atenția asupra acestei probleme pe blogul personal. Însă site-ul va continua să existe.

Dacă acest concurs ar fi fost unul real ar fi fost menționat în secțiunea "Tărâmul de Aur" al site-ului visa.ro. La secțiunea concursuri este doar unul încheiat în 31 mai. Mai mult, Visa chiar își atenționează deținătorii de carduri: "Dorim să reamintim deținătorilor de card că nu trebuie să furnizeze niciodată informații despre contul lor, detalii private sau de securitate ca urmare a unor solicitări venite fără acordul lor, în care se pretinde că aceste informații sunt cerute de către o instituție financiară". Menționează că după ce sunt obținute informațiile personale, acestea "sunt folosite în scopuri frauduloase, ilegale cum ar fi înșelăciune sau folosite de identitate falsă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel