Atenţie când ieşiţi de la bancă! Metoda prin care hoţii vă lasă fără bani

hoti
hoti

În perioada iulie-octombrie 2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au documentat activitatea a doi bărbaţi suspecţi în săvârşirea unor infracţiuni de furt din auto, prin metoda "înţepare roată".

La data de 13.10.2020, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele celor doi bărbaţi din Bucureşti, cu vârstă de 63 şi respectiv 64 de ani. Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că cei doi ar fi săvârşit trei fapte de furt, furt calificat şi distrugere, în forma a două fapte consumate şi o tentativă, prejudiciul total cauzat celor trei persoane vătămate ridicându-se la suma de 9.500 de lei.

În fapt, suspecţii ar fi observat persoanele vătămate în zona unor unităţi bancare, le urmăreau, iar când opreau autoturismele, fie la stop, fie pentru cumpărături, cu un obiect ascuţit înţepau pneul, iar la momentul în care persoana vătămată încerca înlocuirea roţii, sustrăgeau valorile lăsate pe scaun sau banchetă. Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principi ul prezumţiei de nevinovăţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel