Atentate teroriste SPANIA. ETA prezintă scuze victimelor

Organizaţia separatistă bască ETA a recunoscut "răul" pe care l-a provocat în timpul luptei sale armate pentru independenţa Ţării Bascilor şi a cerut iertare victimelor.

„Am provocat multă durere şi daune ireparabile. Dorim să ne manifestăm respectul faţă de morţi, răniţi şi victime acţiunilor ETA. Regretăm sincer”, se arată într-un comunicat din partea ETA publicat vineri de ziarul basc Gara, relatează Agerpres citând AFP. Gruparea naționalistă bască a ucis peste 800 de persoane în câteva decenii de luptă împotriva statului spaniol.

ETA: Vina este colectivă

Organizația afirmă totuşi că nu este singura responsabilă de suferinţe în Ţara Bascilor: „Suferinţa exista înainte de apariţia ETA şi a continuat după ce aceasta a încetat lupta armată”.

Cu toate că ETA, care a atacat adesea forţe de ordine şi reprezentanţi ai statului spaniol, îşi exprimă "regretele" pentru toate victimele, gruparea cere iertare mai ales civililor care au căzut victime ale violenţelor.

Scuze față de victime și familii

„Ştim că, forţaţi de necesităţile fiecărui tip de luptă armată, acţiunea noastră i-a afectat pe cetăţenii care nu aveau nicio vină. De asemenea, am făcut greşeli grave care nu pot fi reparate. Ne cerem scuze acestor oameni şi familiilor lor", se arată în comunicatul difuzat de organizaţia separatistă bască.

A încetat lupta în 2011

Fondată în timpul dictaturii lui Francisco Franco, organizaţia bască a renunţat în 2011 la lupta armată şi urmează să-şi anunţe dizolvarea la începutul lunii mai, a anunţat postul public de televiziune basc ETB, la un an după predarea armelor de către gruparea separatistă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel