ATENTATE ISIS. Mihai Șora, puternic semnal de ALARMĂ: Nicio formă de umanitate

Filosoful Mihai Șora atrage atenția asupra ISIS și asupra pericolului ce-l reprezintă, unul mult mai mare decât Al-Qaida. 

"Al-Qaida își transmitea mesajele în arabă și în engleză. ISIS comunică în 11 sau 12 limbi; comunică, așadar, și în limba maternă a jihadiștilor născuți în țările Europei, tineri care nu cunosc neapărat araba (fiind a treia sau a patra generație de la expatriere). Al-Qaida spunea: `Un bun musulman face djihadul`. ISIS spune: `Nu ești un bun musulman dacă nu faci djihadul`. Trecerea de la Rău la Mai-Rău nu este imperceptibilă, ci – tocmai dimpotrivă – e clară, evidentă, previzibilă”, a scris Mihai Șora pe pagina sa de Facebook.

Intelectualul a adăugat că cei care vor să elimine fenomenul terorismului au de-a face cu indivizi ”situați pe un alt plan, un plan în care nu funcționează - ca mediator - nici argumentele, nici sentimentele, , nici cultura țării în care s-au născut, nici educația primită sau limba în care au crescut. Și nici religia în numele căreia acționează. De fapt: nu funcționează nicio formă viabilă de umanitate”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel