Atentate Barcelona. Terorist eliberat de justiția catalană

Cel de-al patrulea membru în viață al celulei teroriste responsabile de atentatele de săptămâna din Catalonia a fost pus în libertate joi și plasat sub control judiciar, a anunțat un purtător de cuvânt al tribunalului, transmite AFP.

Salh El Karib, care avea un internet cafe la Ripoll, orășel de la poalele Pirineilor unde trăiau majoritatea suspecților, a fost ținut în arest timp de patru zile.

'Indiciile nu au permis stabilirea (...) existenței unor elemente suficient de solide pentru a lua o măsură atât de gravă și de excepțională cum este detenția provizorie', a explicat judecătorul Fernando Andreu în ordonanța sa.

El Karib va trebui să se prezinte săptămânal în fața judecătorului, să nu-și schimbe domiciliul și are interdicție de a părăsi Spania.

Ancheta va trebui totuși să stabilească în ce măsură a fost implicat Salh El Karib în organizarea atacurilor.

El a declarat în justiție că i-a cumpărat cu cartea sa de credit lui Driss Oukabir, un alt membru al celulei aflat în viață, un bilet de avion către Maroc, dând asigurări că nu a vrut decât să facă un serviciu și că suma i-a fost restituită în bani lichizi.

Același judecător i-a inculpat marți pe alți doi membri ai celulei pentru 'asasinate teroriste', iar un al treilea suspect, Mohammed Aalla, a fost pus în libertate sub control judiciar, acuzațiile împotriva sa fiind neconcludente. Ceilalți opt membri cunoscuți ai celulei au fost uciși de polițiști sau au murit în explozia accidentală de la Alcanar.

Între timp apar noi detalii în ce-l privește pe imamul Abdelbaki Es Satty, mort în explozia de la Alcanar și despre care se crede că a fost instigatorul atacurilor de la Barcelona și Cambrils. Potrivit agenției Reuters, care citează sub anonimat o sursă din guvernul regional catalan, un polițist belgian i-a spus unui coleg catalan în 2016 că imamul era suspect, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel