Atentate, 11 septembrie. Birchall: Lucram pe Wall Street. Dumnezeu mi-a schimbat destinul

Bogdan Cotigă / 11 sep 2018 / 11:06 Salveaza PDF Comentarii
turnuri
Descriere foto: turnuri

Vicepremierul Ana Birchall a declarat marţi, în contextul împlinirii a 17 ani de la atentatele din SUA, că astfel de ameninţări sunt mai prezente ca niciodată, iar lupta pentru o lume mai bună trebuie continuată.

'Astăzi se împlinesc 17 ani de la teribilele atentate teroriste din 11 septembrie 2001, momentul care a schimbat definitiv lumea în care trăim şi punctul dincolo de care am învăţat, cu siguranţă, să preţuiesc mai mult viaţa şi să lupt mai mult pentru umanitate şi pentru valorile democratice. An de an, în această zi, revin imaginile şi sentimentele de groază care au cuprins întreaga lume, o zi de tristă amintire, în care 2.996 de oameni au pierit fără vină.

Lucra pe Wall Street

Birchall și-a amintit că în zilele tragice are atentatului lucra în New York chiar pe Wall Street. "Pentru mine personal, ziua de 11 septembrie are o semnificaţie şi mai adâncă. În acea perioadă, lucram pe Wall Street. Îi mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru că mi-a schimbat destinul în acea zi şi m-a împiedicat să ajung la World Trade Center la acea oră fatidică. Atmosfera care se simţea în aer atunci, dar şi în lunile care au urmat este greu de descris în cuvinte, dar, cu siguranţă, pentru mine a fost o lecţie de caracter, mândrie, demnitate şi solidaritate umană, care m-au influenţat foarte mult. Este o lecţie care va rămâne cu mine pentru totdeauna', a scris Birchall pe Facebook.

Memorialul 9/11, din cenușa turnurilor

Ea a amintit că 'din cenuşa turnurilor gemene a luat fiinţă Ground Zero, un loc simbolic al neuitării, dar şi un spaţiu al renaşterii, fiindcă Statele Unite vor continua să reprezinte etalonul de forţă şi solidaritate în lupta cu teribilul flagel al terorismului'. 'Astăzi, trăim într-o lume care încă se mai află sub influenţa acelor evenimente, o lume în care terorismul şi radicalizarea persistă şi răpesc în fiecare zi nu doar suflete, ci şi câte un strop de umanitate. Este cu atât mai important pentru noi toţi ca astfel de momente să nu fie uitate, pentru a putea fi conştienţi de faptul că astfel de ameninţări sunt mai prezente ca niciodată şi că lupta pentru o lume mai bună trebuie continuată', a adăugat viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. 


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25