ATENTAT TORONTO. Teroristul, pus sub acuzare pentru zece crime cu premeditare

Şoferul furgonetei care luni a intrat în trecători în nordul oraşului Toronto, omorând zece persoane şi rănind alte 15, a fost pus sub acuzare marţi pentru zece crime cu premeditare de către instanţă, transmit AFP şi dpa. 

Alek Minassian (25 de ani), care a apărut cu capul ras şi îmbrăcat în uniforma albă de deţinut în boxa acuzaţilor a tribunalului din Toronto, a fost acuzat şi de 13 tentative de crimă pentru rănirea gravă a 13 persoane, potrivit cotidianului Toronto Star şi altor media canadiene. 

Minassian, care este deocamdată reprezentat de un avocat din oficiu, a fost plasat în arest preventiv. Următoarea audiere a acuzatului în faţa judecătorilor canadieni a fost stabilită pentru data de 10 mai. 

A fost arestat în timp record, după ce a fugit de la fața locului 

Alex Minassian a intrat luni cu o furgonetă pe care o conducea în trecători în nordul oraşului canadian Toronto, ucigând zece persoane şi rănind 15. El a fost arestat la 26 de minute după comiterea atacului care, potrivit şefului poliţiei din Toronto Mark Saunders, a fost "cu siguranţă (un act) intenţionat", relateaza Agerpres.

Acest model de atentat terorist devine utilizat la scară largă în special din cauza faptului că nu solictă costuri și nu trebuie pregătiri suplimentare. Astfel de atentate au mai avut loc la Nisa, Barcelona, dar și în Germania. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel