ATENTAT TERORIST. Zeci de morți și răniți pe aeroportul Ataturk din Istanbul-VIDEO

Primele indicii conduc spre gruparea jihadistă Stat Islamic (Dáesh) ca autor al atacului terorist de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a spus, miercuri dimineața, premierul turc, Binali Yildirim. Cel puțin 36 de oameni și-au pierdut viața și alte 150 de persoane au fost rănite, transmit agențiile internaționale de presă.  

UPDATE:  Cel mai recent bilanț al autorităților din Turcia menționează 41 de morți și 239 de răniți, dintre care 13 sunt în stare critică. De asemenea, dintre persoanele decedate, 23 erau cetățeni turci și 13 erau cetățeni străini.

Într-o declarație făcută chiar la locul tragediei, transmisă în direct de NTV și citată de EFE, prim-ministrul turc a indicat Dáesh ca responsabil probabil al atentatului, a negat existența unor falii de securitate și a arătat că atacul a fost mai grav pentru că atentatorii au avut arme automate, precizează Agerpres.

Potrivit AFP, Binali Yildirim a explicat că cei trei kamikaze, cărora nu le-a precizat nici identitatea, nici naționalitatea, au deschis focul asupra pasagerilor cu pistoale-mitralieră înainte de a se arunca în aer.

El a precizat că atacatorii au sosit la bordul unui taxi la aeroport și a dezmințit zvonul că unul dintre teroriști ar fi scăpat, adăugând însă că sunt investigate toate posibilitățile.

Premierul turc a adăugat că traficul aerian a fost reluat începând de la ora 03.00 locală (00H00 GMT).

"Există o amenințare globală și obiectivul este uciderea de oameni nevinovați. Lupta contra terorismului trebuie să fie asumată de toți", a spus el.

"Este semnificativ că acest atac are loc exact când ne normalizăm relațiile cu vecinii noștri", a arătat Yildirim, aluzie la acordul cu Israel de restabilire a relațiilor diplomatice, semnat marți, și la tentativele de reconciliere cu Rusia, mai notează EFE.

Între morți sunt cinci polițiști locali și un cetățean rus, a adăugat serviciul în engleză al TRT.

Potrivit TRT, au fost trei explozii și trei teroriști sinucigași.

Aeroportul Ataturk din Istanbul este al treilea mare aeroport din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel