Atentat terorist la Kabul. Bogdan Chirieac: Ăsta a fost mesajul. Trebuie să facem ce fac şi americanii

Atentat
Atentat

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat motivele pentru care a avut loc atentatul de la Kabul, în care un diplomat român a fost ucis, dar şi ce ar trebui să facă Armata Română în continuare. 

"Mesajul este unul simplu. la 18 ani de la intrarea în Afghanistan după 11 septembrie 2001, nu s-a reuşit încă pacificarea ţării. Metodele lumii occidentale nu sunt adecvate. Că o fi vorba despre nereuşita democratizării islamului, că o fi vorba despre interesele economice de acolo, pentru că Afghanistan e un mare producător de droguri. Că o fi vorba despre lipsa de educaţie sau despre radicalizarea dusă la extrem, nu e un succes. Şi nu e un mesaj doar pentru România, ci pentru toată lumea.

Intervenţia în Afghanistan s-a făcut sub steag NATO, nu doar american. De ce a avut loc atacul? Pentru că au loc negocieri între Statele Unite şi Afghanistan pentru retragerea militarilor americani. Măcar Trump îşi retrage băieţii de acolo ca să nu mai moară degeaba. SUA a pierdut peste 15.000 militari în acest război. Noi trebuie să facem exact ce fac americanii. Dacă am plecat cu ei, nu abandonăm pe drum. Dacă ei se retrag, ne retragem şi noi, dacă ei mai rămân, rămân şi românii. Altfel tot sacrificiul făcut de militarii români în aceşti ani ar fi inutil", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel