Atentat terorist într-un hotel din Burkina Faso. Cel puțin 20 de morți

Atentat terorist, vineri, asupra unui hotel și unui restaurant frecventate de occidentali în capitala Burkina Faso, Ouagadougou, potrivit SITE, organizație americană care supraveghează media islamiste, scrie AFP. Atacul a făcut "cel puțin 20 de morți", potrivit mărturiilor culese de directorul celui mai mare spital din Ouagadougou.

Un comando a lansat seara trecută un atac asupra unei cafenele și asupra hotelului Splendid din Ouagadougou frecventat de occidentali.

La momentul atacului, în cafenea se aflau aproximativ 100 de persoane. Martorii au declarat că atacatorii nu vorbeau limba nativă, ci un alt dialect.

Sâmbătă dimineaţă, la câteva ore după atac, forţele militare au reuşit să elibereze aproximativ 30 de ostatici, iar în acest moment fiecare cameră din hotel este verificată pentru a se asigura că nu mai sunt persoane ţinute cu forţa sau decedate.

Potrivit SITE, Al Qaida în Maghrebul Islamic a publicat un mesaj pe rețeaua Telegram, atribuind atacul grupării islamiste Al Mourabitoune, care i s-a alăturat recent, potrivit Agerpres.

"Frați" din "batalionul Al Mourabitoune au pătruns într-un restaurant al unuia dintre cele mai mari hoteluri din capitala Burkina Faso unde s-au regrupat și continuă lupta cu dușmanii religiei", a informat mesajul AQMI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel