Atentat Sankt Petersburg: Teroristul, declarație ciudată în instanță

Suspectul reținut luni de autoritățile ruse, în ancheta cu privire la atentatul cu bombă produs pe 3 aprilie în metroul din Sankt-Petersburg, a negat marți, în instanță, că ar fi unul din organizatorii atacului, declarând însă că a 'primit ordine' pe care le-a executat fără să știe în ce se implică, transmit AFP și BBC News.

Abror Azimov, în vârstă de 27 de ani, originar din Kârgâzstan, a fost reținut luni de forțele speciale într-o localitate din regiunea Moscovei.

El este acuzat l-ar fi antrenat pe presupusul terorist sinucigaș Akbarjon Djalilov, născut tot în Kârgâzstan.

'Nu contest plasarea mea în detenție. Însă nu am spus că am fost implicat în explozie', a declarat Azimov în fața judecătorului.

'Am participat, dar indirect. Am primit ordine și doar le-am urmat. Nu mi-am dat seama că participam la o acțiune teroristă', a afirmat el, fără a preciza despre ce 'ordine' este vorba.

Potrivit avocatului său, citat de agențiile de presă ruse, Azimov 'recunoscuse integral', în depoziția inițială, că a organizat atacul.

Tribunalul din Moscova a decis menținerea lui Abror Azimov în arest până la data de 3 iunie, pe perioada anchetei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel