Atentat rasist în Italia: copil român mort. Poliția: Act de răzbunare

copil_spital
copil_spital

Autorităţile au declanşat o anchetă pentru omor calificat şi tentativă de omor în cazul decesului copilului român de cinci ani în Sicilia. Principala ipoteză este cea a unei răzbunări împotriva familiei de români, în contextul în care ciocolatele cu pesticid fuseseră primite cadou.

Pesticide pentru copii 

Carabinierii au stabilit că familia de români din Sicilia primise cadou, săptămâna trecută, o cutie cu ciocolată şi o sticlă de vin. Produsele - care, conform anchetatorilor, au fost stropite cu pesticid în mod intenţionat -, au fost lăsate într-o sacoşă la uşa familiei românilor, în localitatea siciliană Naro.

Români în Italia. Rasismul- motiv de omor

Potrivit site-ului de ştiri Sicilia.it, Procuratura din Agrigento a iniţiat o anchetă pentru omor calificat şi tentativă de omor, iar anchetatorii cred că cineva a vrut să se răzbune pe familia de români, scrie Mediafax. În ciocolate şi într-o sticlă de vin din casa familiei de români anchetatorii au depistat o cantitate mare dintr-un pesticid foarte puternic utilizat în agricultură.

La cinci ani, omorât de ciocolată stropită intenționat cu pesticid

Conform medicilor legişti, copilul român decedat joi s-a intoxicat cu un pesticid puternic. El şi ceilalţi doi fraţi au mâncat ciocolatele stropite cu pesticid. Iniţial, anchetatorii suspectau că pesticidul provenea din cerealele conţinute în ciocolata consumată. "Din analizele efectuate s-a stabilit că micuţul nu ingerase metanol, ci un pesticid", a declarat pentru site-ul TGcom.24, profesorul Ignazio Barberi, specialist al Spitalului din Messina.

Ceilalți doi frați, de opt și zece ani, în afara oricărui politic

Copilul în vârstă de cinci ani, Sebastian Lupescu, intrase în moarte cerebrală miercuri. Joi în jurul orei 15.15, micuţul a decedat, la secţia de terapie intensivă a spitalului din oraşul sicilian Messina. Ceilalţi doi fraţi, de şapte şi zece ani, sunt în afara oricărui pericol.

Copiii au fost internaţi pe 8 martie în Spitalul "Barone Lombardo" din oraşul sicilian Canicattì. Ei provin dintr-o familie de români care locuieşte în orăşelul sicilian Naro. Ulterior, cei trei copii fuseseră transferaţi la alte unităţi medicale din Sicilia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel