Atentat dejucat. Poveste cu gangsteri și urmăriri prin Paris

Într-o mașină abandonată în parcarea unui centru comercial la nord de Paris au fost găsite câteva dispozitive explozive.

O maşină care conţinea explozibili în portbagaj a fost găsită marţi seara în parcarea unui centru comercial din Sarcelles, în nordul Parisului, au anunţat miercuri surse citate de AFP. Potrivit surselor, ocupanţii maşinii erau urmăriţi de jandarmi şi poliţie după ce s-au sustras de la un control rutier.

După ce au ajuns în parcarea subterană, cei doi aflaţi la bordul vehiculului au reuşit să coboare şi să fugă, abandonând maşina. În portbagajul acesteia au fost găsite şase dispozitive explozive şi un set de numere de înmatriculare false, a menţionat o sursă din poliţie.

Gangster recidivist

Centrul comercial a fost evacuat marţi seara pentru operaţiunile de deminare. Procuratura regională a indicat că nu se ştie deocamdată care era destinaţia explozibilului şi că a fost lansată o anchetă. Surse citate de AFP au afirmat că unul dintre cei doi ocupanţi ai maşinii este un faimos gangster recidivist care a evadat recent dintr-o închisoare de lângă Paris.

Redoine Faid, în vârstă de 46 de ani, autorul mai multor jafuri armate, a evadat la 1 iulie cu elicopterul, cu ajutorul unui comando armat, la cinci ani după o primă evadare la care a folosit explozibil şi a luat ostatici gardieni pentru a-şi croi drumul spre libertate.

Vezi și: Sacoşe pline cu bani descoperite în maşina unui tânăr care a murit într-un accident


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel