Atentat Nisa. Băsescu: Sentimentul pe care-l am e că s-a întâmplat în România

Traian Băsescu a afirmat că sentimentul pe care îl are, ca urmare a atentatului de la Nisa, este acela că 's-a întâmplat în România'. El a mai zis că dacă statele occidentale şi-ar mobiliza toate eforturile ar fi o chestiune de şase luni - un an să dispară organizaţia Stat Islamic.

'Când o naţiune întreagă se bucură de Ziua Naţională, un nemernic cu un camion a secerat peste 80 de vieţi şi alte sute de oameni în spitale. Asta arată faţa hidoasă a terorismului, cinismul. Sincer, sentimentul pe care-l am este că s-a întâmplat în România, pentru ca nici nu poţi avea alt sentiment. Oriunde în Europa civilizată se întâmplă acest lucru, ai sentimentul că ai primit tu, cetăţean european, o lovitură, că ai fost tu victima acelui atac mişelesc', a declarat fostul preşedinte, vineri, la RFI.

Întrebat cu privire la declaraţiile de solidaritate primite de Franţa, la nivel internaţional, Băsescu a spus că mesajele de indignare şi de condoleanţe sunt o chestiune obligatorie, însă, trebuie gândit, în mod real, 'ce vrem cu continentul nostru'.

'Este un continent aflat în război, în război terorist. Nu va fi suficient să distrugem Statul Islamic. Dacă statele occidentale şi-ar mobiliza toate eforturile pentru asta, cu certitudine ar fi o chestiune de şase luni - un an să dispară aceasta organizaţie Stat Islamic. (...) Însă, marea problemă este ce facem cu educaţia islamistă, pentru că această educaţie există în Europa, într-un procent tot mai mare din populaţia care vine să îşi găsească adăpost în raiul de prosperitate european. Iar răspunsul la ospitalitate şi la demagogia cu politically correct este că foarte uşor cetăţeni, fie ei şi deja europeni, la a doua, a treia generaţie, dar de educaţie islamistă, sunt recrutaţi pentru acte teroriste', a adăugat Băsescu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel