Atentat Londra, arestări. Operațiune amplă

Atentat
Atentat

Doi indivizi au fost arestați în cadrul anchetei asupra atentatului cu bombă artizanală care a făcut 30 de răniți, vineri, în metroul londonez, ceea ce ridică la cinci numărul arestărilor, a anunțat poliția britanică, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi bărbați, în vârstă de 48 și 30 de ani, au fost arestați în cadrul legislației antiteroriste miercuri în jurul orelor 05.10 (04.10 GMT) la Newport, în Țara Galilor, a precizat Metropolitan Police într-un comunicat.

De asemenea, se efectuează două percheziții în acest oraș situat la 200 de kilometri vest de Londra, unde un suspect în vârstă de 25 de ani a fost reținut marți. Potrivit unei vecine, acesta din urmă lucra ca pictor și decorator. "Ne-a făcut lucrări de pictură în casă acum doi ani", a declarat ea pentru agenția de presă britanică PA, afirmând că tânărul "condamna terorismul".

"Ancheta continuă să progreseze rapid", a declarat în comunicat un responsabil al departamentului antiterorism din cadrul Metropolitan Police, Dean Haydon.

"Cinci bărbați sunt reținuți în prezent și se fac percheziții în patru locuri", a adăugat el, precizând că acestea ar putea dura "mai multe zile".

Pe lângă cele două adrese din Newport, perchezițiile continuă în două locuri din comitatul Surrey, unde trăiau primii doi suspecți arestați.

Un tânăr de 18 ani a fost arestat sâmbătă dimineață "în zona portuară Dover", un punct de tranzit spre celălalt mal al Canalului Mânecii, la o zi după explozia unui dispozitiv artizanal, care ar fi fost defect, în metroul londonez în stația Parsons Green, la oră de vârf vineri dimineață.

Potrivit presei britanice, este un orfan irakian trăind într-o casă aparținând unui în vârstă și respectat care îi oferiseră găzduire, la Sunbury-on-Thames, localitatea situată la vreo 20 de kilometri sud-est de capitala britanică.

Sâmbătă seara, chiar înainte de miezul nopții, poliția britanică a arestat un alt suspect, în vârstă de 21 de ani, la Hounslow, o periferie din vestul Londrei. O percheziție efectuată într-un local comercial din această localitate a fost deja încheiată.

Legislația britanică permite reținerea suspecților timp de 14 zile fără a fi puși sub acuzare.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, însă autoritățile britanice se arată circumspecte.

Ministrul de interne britanic, Amber Rudd, a afirmat la sfârșitul săptămânii trecute că este "mult prea devreme pentru a trage concluzii" și că poliția nu a găsit deocamdată dovezi privind implicarea SI.
Atentatul din metroul din Londra este al cincilea care a avut loc în Marea Britanie în ultimele șase luni. Treizeci și cinci de persoane au fost ucise în atacuri precedente.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel