Urmărește emisiunea live


Atentat la Nairobi. Scriitorul Chris Ryan, dezvăluiri despre soldatul erou

Luptătorul erou din trupele SAS care a luat cu asalt de unul singur hotelul din Kenya atacat de teroriști se afla la cumpărături în timpul acțiunii.

Eroul SAS care a luat cu asalt de unul singur hotelul din Nairobi, Kenya, pentru a salva ostaticii, era la cumpărături când a fost lansat atacul, a dezvăluit scriitorul, legenda militară Chris Ryan. Ostașul de elită, care este specializat în pregătirea forțelor speciale ale țării, s-a aflat într-o "ieșre privilegiată" când teroriștii al-Shabaab au luat cu asalt complexul hotelier din apropiere, omorând 14 persoane, inclusiv un voluntar britanic și un soldat american.

Militarul s-a întors în mașină, unde și-a lăsat echipamentul, înainte să se îndrepte spre hotel pentru a începe lupta cu banda de teroriști. S-a raportat că soldatul, membru activ al unității de elită, participase la instruirea trupelor kenyene atunci când se vorbea despre atac și se pregăteau să răspundă.

Același scriitor, Chris Ryan, pe numele său real Colin Armstrong, care a servit, la rândul său, în regimentul de elită timp de 10 ani, a povestit: "El se afla la cumpărături. A avut echipamentul în mașină, așa că, atunci când a a început totul, a alergat înapoi la mașină și s-a echipat rapid înainte de a se implica direct în schimbul de focuri. Când a intrat în hotel, a început să organizeze întreaga operațiune, conducând poliția și armata. Apoi a intrat acolo pe cont propriu pentru a neutraliza inamicul și a salva ostaticii. Acțiunile lui au salvat cu siguranță multe vieți și arată modul în care acești oameni sunt extrem de curajoși și întotdeauna gata de luptă".

Citește și: Theresa May, moţiune de cenzură. Rezultatul votului în Parlamentul britanic

Luptător în blugi

Imaginile și videoclipurile de la fața locului arată luptătorul SAS în blugi și armură de corp ținând un pistol, în timp ce însoțește turiștii din hotelul DusitD2 către un refugiu de siguranță. Arma pe care o are este o carabină Diemaco C8 - standard pentru soldații Forțelor Speciale.

Chris Ryan a declarat că filmul a arătat că este un luptător foarte instruit care cunoștea instinctiv ceea ce trebuia să facă pentru a salva vieți. Și i-a lăudat "creativitatea" cu care a instruit forțele kenyene care au reușit să blocheze drumurile și ieșirile și să înfrunte teroriștii pe cont propriu.

Autorul de best-seller-uri Chris Ryan, ale cărui cărți sunt inspirate de curajul luptătorilor SAS, a mai spus: "Așa face tipul, este la job de la nouă până la cinci. Este instruit la cel mai înalt nivel pentru a reacționa la aceste tipuri de situații. Și operațiunile de combatere a terorismului sunt doar pâine și unt pentru el. Calibrul acestui tip de soldat este de așa natură încât inamicul, al-Shabaab, nu ar avea nicio șansă dacă ar lupta împotriva acestuia. Este instruit să reacționeze la amenințare. El va localiza instinctiv amenințarea, va identifica inamicul și apoi îl va neutraliza.”

Chris a spus că a fost impresionat - dar nu surprins - de modul în care soldatul a preluat controlul asupra situației, a condus poliția și armata kenyană, în timp ce se angajase în lupta cu banda teroristă. Chris Ryan, este scriitor, prezentator tv, consultant pe probleme de siguranță si fost militar, cu grad de sergent, în Serviciile Speciale, luptând și în Războiul din Golf.

Atentatul de la Nairobi

Cel puţin 15 persoane au fost ucise în atacul comis de un comando de islamişti radicali somalezi al-Shabaab într-un complex din Nairobi format dintr-un hotel, restaurante şi clădiri de birouri, au declarat doi responsabili din poliţia kenyană cu condiţia anonimatului, transmit France Presse şi dpa.

"Avem 15 morţi în acest moment, inclusiv străini", a declarat primul responsabil, o cifră confirmată de a doua sursă din poliţie care reaminteşte că operaţiunea forţelor de securitate este "încă în desfăşurare" şi că poliţia nu a reuşit încă să acceseze anumite zone ale complexului.

Printre altele, autorităţile au declarat pentru agenţia DPA că obiectivul atacului lansat marţi de militanţii al-Shabaab într-un complex hotelier de lux din capitala Kenyei Nairobi a fost o conferinţă organizată şi la care urmau să participe americani.

Citește și: Atac terorist. 15 morți, inclusiv străini

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel