Atentat Kabul. Statul Islamic l-a revendicat

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea atentatului sinucigaş cu bombă comis la intrarea în Ministerul afgan al Dezvoltării Rurale din Kabul, a anunţat luni Amaq, agenţia de presă a organizaţiei jihadiste, relatează DPA. 

Atacul s-a soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor peste 12, inclusiv femei şi copii, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţii. 

DPA notează că organizaţia extremistă nu a oferit dovezi pentru susţinerea revendicării sale.

Atentatul, revendicat 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţii, Wahidullah Majroh, în atac au fost răniţi cel puţin 31 de oameni. 

"Un kamikaze şi-a detonat vesta sa cu explozivi la intrare în minister... ucigând şi rănind mai mulţi angajaţi ai ministerului", a adăugat la rândul său purtătorul de cuvânt al poliţiei afgane, Hashmat Stanikzai. 

Cu puţin timp înainte de această declaraţie, un purtător de cuvânt al ministerului unde a avut loc atacul anunţa că explozia a avut loc în timp ce angajaţii plecau mai devreme acasă cu ocazia Ramadanului, ceea ce făcea probabilă existenţa de victime. "O explozie s-a produs la ieşirea din minister", a declarat Daud Naimi, purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Reabilitare rurală şi Dezvoltare. 

Oamenii plecau din clădire în jurul orei locale 13:00 (08:30 GMT), dat fiind orarul de muncă prilejuit de Ramadan, atunci când a avut loc explozia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel