Atentat în Siria. O maşină capcană a explodat

Un vehicul capcană a explodat împotriva unui convoi militar turc în nordul Siriei controlat de combatanţi susţinuţi de Ankara, provocând victime, a anunţat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP. 

OSDO nu a precizat numărul victimelor. Atacul, care nu a fost revendicat imediat, a vizat, potrivit ONG-ului, un convoi de militari turci care se îndrepta spre o bază aflată la vest de localitatea Jarabulus, în provincia Alep. Forţele conduse de Ankara au efectuat la 9 octombrie o incursiune în teritoriul sirian împotriva luptătorilor kurzi, preluând controlul pe o suprafaţă de 120 de kilometri de-a lungul graniţei cu Turcia.

Aceşti luptători kurzi, cu sprijinul Statelor Unite, au alungat elementele grupării jihadiste Statul Islamic din ultimul lor bastion în Siria, în martie, dar jihadiştii continuă de atunci să revendice atacuri mortale. În războiul civil din Siria au fost ucise peste 370.000 de persoane de la declanşarea sa în 2011, fiind marcat de reprimarea brutală a manifestaţiilor antiguvernamentale, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel