ATENTAT în Rusia: Mai multe femei au fost UCISE

Un necunoscut a împuşcat mortal patru femei într-un atac armat la Kizliar, în nordul Daghestanului, republică instabilă din Caucazul rus, au anunţat duminică autorităţile locale, citate de dpa şi AFP.

'Un necunoscut a deschis focul cu o armă de vânătoare la Kizliar, rănind mortal patru femei', a precizat într-un comunicat Ministerul local al Afacerilor Interne, adăugând că 'o localnică, un poliţist şi un membru al Gărzii Naţionale ruse au fost de asemenea răniţi'. Atacatorul a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia. Motivul atacului nu este deocamdată cunoscut.

Este vorba de un locuitor din Kizliar născut în 1995, a declarat agenţiei de presă ruse Interfax directorul adjunct al filialei locale a Comitetului de Anchetă, Rassul Temirbekov. Cotidianul rus RBK a publicat relatarea unui preot care a afirmat că bărbatul ar fi tras asupra unor credincioşi într-o biserică ortodoxă din această regiune majoritar musulmană.

[citeste si]

'Astăzi, în jurul orei 16, am terminat slujba, iar oamenii începeau să plece. Un bărbat cu barbă a alergat spre biserică strigând 'Allah Akbar' şi a rănit mortal patru persoane', a povestit preotul Pavel pentru publicaţia citată. 'El avea asupra sa o armă şi un cuţit', a adăugat clericul. Învecinându-se cu Cecenia, Daghestanul este una din cele mai sărace şi instabile regiuni din Rusia. Ea a fost cu regularitate ţinta unor atacuri, unele revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, căreia rebeliunea armată islamistă din Caucazul rus i-a jurat supunere în iunie 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel