Atentat dejucat la Târgu Secuiesc. Lucian Bolcaș: Ce pedeapsă riscă teroristul

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Avocatul Lucian Bolcaș a explicat, marți, în cadrul unei intervenții telefonice la România TV, ce pedeapsă riscă bărbatul care a fost reținut de procurorii DIICOT, membru marcant al extensiei în țara noastră a structurii naționalist-extremiste HVIM Ungaria, dacă se dovedește acuzația că intenționa să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc, de Ziua Națională a României.  

"Vorbim de niște lucruri grave. Vorbim de un atentat iredentist la integritatea statului român înainte de a fi un atentat împotriva oamenilor. E rezultatul unei politici antinaționale care a fost încurajată de cercurile UDMR-iste ce purtau doliu de Ziua Națională a României chiar în Parlamentul României și nu au fost blamate ca atare. Este rezultat acțiunii pastorului Tokes care a afirmat că pentru maghiari aceasta este o zi de doliu și nu de sărbătoare națională. Nu am extirpat la timp asemenea mentalități și pe oamenii care le promovează. S-a ajuns la un lucru pe care îl știam cu toții, inclusiv servicile speciale care țineau totuși sub supraveghere aceste lucruri, și anume, că se făceau exerciții militare în Harghita și Covasna, exerciții militare îndreptate împotriva statului român. Cât să mai tolerăm asemenea lucruri?", a declarat avocatul Bolcaș.

Întrebat ce ar trebui făcut și ce riscă acest om care se află în custodia autorităților, avocatul Bolcaș a precizat: "Este vorba de o acțiune de terorism cu toate implicațiile penale pe care le aduce o asemenea situație. Se poate ajunge, chiar dacă fapta nu este consumată, la închisoare pe viață. Dar în același timp, este vorba de o largă acțiune de curățenie în aceste județe de toate organizațiile pro-fasciste care au fost interzise pe teritoriul țării noastre și care iată, totuși, își continuă activitatea", a conchis avocatul Bolcaș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel