ATENTAT dejucat la Moscova

kremlin
kremlin

Șapte susținători ai grupării jihadiste Statul Islamic au fost arestați de Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei în Daghestan, republică autonomă din Caucazul rus, fiind acuzați că se pregăteau să comită atentate în regiunea Moscovei.

"FSB a pus capăt activităților unui grup clandestin de susținători ai ISIS, care pregăteau o serie de atentate în regiunea Moscovei", au anunțat serviciile de securitate ruse joi, într-un comunicat. "Șapte persoane au fost arestate", precizează comunicatul, adăugând că "acestea pregăteau acte teroriste la ordinul direct al unui emisar al ISIS în Siria", scrie Agerpres.

O mare cantitate de arme de foc și de muniții au fost confiscate la domiciliul acestor persoane, potrivit aceleiași surse.

Rusia intervine militar în Siria din septembrie 2015 în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad. Serviciile de securitate ruse au raportat anterior că au dejucat o serie de atentate programate să aibă loc la Moscova și Sankt-Petersburg și au arestat circa 20 de presupuși jihadiști ai ISIS, în timpul mai multor operațiuni întreprinse în noiembrie și decembrie.

Președintele Vladimir Putin a anunțat joi o "reducere" a contingentului militar rus în Siria, subliniind totodată că dezangajarea Rusiei în Siria nu este una totală și că țara sa va continua lupta împotriva terorismului internațional.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel