Atentat dejucat EURO 2016. S-a deschis procesul celor șapte suspecți

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Inactive_account_ID_249 de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Inactive_account_ID_249 de la Pixabay

La Paris a debutat procesul suspecţilor implicaţi în atentatul dejucat la EURO 2016.

Procesul celor şapte persoane bănuite că au pus la cale un atentat jihadist în Franţa, cu câteva săptămâni înainte de debutul EURO 2016 de fotbal, s-a deschis luni la Paris, în absenţa unuia dintre acuzaţi, informează AFP.

La deschiderea audierii, Curtea a constatat absenţa lui Anis Bahri şi i-a trimis o somaţie pentru a se prezenta în faţa instanţei. După ce s-a consemnat refuzul său, Curtea a decis să continue audierea celorlalţi acuzaţi.

Unul dintre aceştia, Reda Kriket (39 ani), care a recuzat săptămâna trecută avocaţii săi, a decis în cele din urmă să fie reprezentat. În textul dat citirii luni, acuzatul de naţionalitate franceză a contestat legea franceză, care nu este a sa'. '

El doreşte să fie apărat pentru faptele de care este acuzat, dar susţine ferm că niciodată nu a avut în minte un proiect terorist', a declarat presei unul dintre avocaţii lui Reda Kriket, Yassine Bouzrou, conform Agerpres.

Un arsenal de război a fost descoperit la două zile după atentatele de la Bruxelles

Pe 24 martie 2016, la două zile după atentatele de la Bruxelles, un arsenal de război de 'o amploare inedită' a fost descoperit într-un apartament din Argenteuil, de la periferia pariziană, închiriat sub o falsă identitate de Reda Kriket. Anchetatorii au sesizat cinci puşti de asalt tip Kalaşnikov, şapte pistoale, muniţie şi 105 grame de TATP - o substanţă folosită de jihadiştii organizaţiei Statul Islamic - 1,3 kg de exploziv industrial, precum şi documente administrative furate sau falsificate şi numeroase telefoane.

Ancheta a debutat în noiembrie 2015, cu arestarea în Turcia a doi bărbaţi aflaţi pe punctul de a se deplasa în Siria, Anis Bahri şi Reda Kriket, suspectaţi că s-ar fi aflat în Siria între finele lui 2014 şi începutul lui 2015.

Reda Kriket se afla la acel moment sub incidenţa unui mandat internaţional de arest, după condamnarea sa în absenţă în iulie 2015 şi la zece ani după ce fusese încarcerat în Belgia, în cadrul unui proces al unei filiere jihadiste spre Siria. În total, şapte acuzaţi ar urma să fie judecaţi până pe 9 aprilie pentru asociere la un grup terorist criminal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel