Atentat dejucat de serviciile israeliene. Un avion cu sute de pasageri urma să fie ARUNCAT în aer

 Serviciile de informaţii israeliene au contribuit la dejucarea unui atentat terorist pregătit la Sydney împotriva unui avion al companiei aeriene Etihad din Emiratele Arabe Unite, a confirmat joi un ministru australian, transmite dpa. 

Patru bărbaţi au fost arestaţi în iulie anul trecut în metropola australiană în legătură cu un presupus complot terorist care presupunea îmbarcarea unei bombe ascunse într-o maşină de tocat carne pe o cursă cu destinaţia Abu Dhabi. 

Ministrul securităţii interne Peter Dutton a menţionat că guvernul său este recunoscător Israelului pentru informaţiile transmise. 

Serviciile israeliene, decisive 

"Acest zbor al Etihad a fost pe punctul de a fi aruncat în aer, ceea ce ar fi dus la pierderea a sute de vieţi omeneşti, aşa că îi suntem foarte recunoscători Israelului pentru asistenţa oferită", a declarat joi Dutton pe postul de radio 2GB din Sydney. 

Potrivit ministrului australian, informaţiile primite au dus "direct" la prevenirea atacului. El a elogiat totodată "enorma capacitate a mediului de informaţii israelian". 

Prevenirea terorismului 

Într-un discurs rostit joi la Ierusalim, premierul israelian Benjamin Netanyahu a evocat ştirea prevenirii atacului, publicată iniţial la primele ore ale zilei de cotidianul The Times of Israel. 

"Pot să vă spun că este una din foarte numeroasele acţiuni pe care le-am întreprins pentru prevenirea terorismului în lume", a spus Netanyahu. 

Peter Dutton a menţionat joi că în Australia au fost împiedicate în ultimii ani 14 atacuri teroriste iminente şi 85 de persoane au fost inculpate pentru infracţiuni legate de terorism, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel